iAnalytics

Drive your business to Industry 4.0!

BUSINESS INTELLIGENCE

Business Intelligence helpt organisaties bij het nemen en onderbouwen van operationele en strategische beslissingen. Hierbij maakt BI gebruik van de in en rondom de organisatie aanwezige data.

RIDDER IQ MAATWERK

Ridder iQ is hét ERP-pakket voor de maakindustrie. Ontwikkeld vanuit de praktijk, volledig op maat voor uw bedrijf. iAnalytics ondersteunt organisaties in de maakindustrie om (maatwerk)processen te integreren in Ridder iQ

PROCESS MINING

Process Mining is een krachtige techniek om het verloop van uw bedrijfsprocessen in kaart te brengen en te analyseren. De opgedane inzichten bieden een sterk kompas naar het verbeteren van de bedrijfsprocessen.

OVER IANALYTICS

Ervaar de kracht van
digitalisering, automatisering en informatisering van uw bedrijfsprocessen

In een wereld die versneld verandert, geloven we dat continu inzicht het kompas is dat de weg wijst naar het beste resultaat. Hoe meer je van je organisatie weet, hoe beter je hem kunt (be)sturen. Organisaties beschikken over steeds meer data, maar hoe kun je al die data gebruiken om op een slimmere manier je doelen te bereiken? Hoe kun je verbanden leggen en (de juiste) conclusies trekken uit deze grote hoeveelheid data? Hoe vertaal je al deze inzichten naar succesvolle en relevante interacties met de stakeholders, zoals de klant, de operationele medewerker of het management? Hoe kun je de bedrijfsprocessen optimaliseren door gebruik te maken van de beschikbare (interne of externe) data?

iAnalytics is ontstaan vanuit de maakindustrie. De passie voor het continu innoveren van productie- en bedrijfsprocessen door deze te digitaliseren en te automatiseren, vertaalt zich in een volwaardige partner op het gebied van Business Intelligence en Business Analytics. iAnalytics ondersteunt dan ook graag bij het inrichten van uw organisatie om het kompas te creëren dat leidt naar uw eigen ‘intelligente, data-gedreven organisatie’.

NEEM CONTACT OP

Business Intelligence

De toekomst is aan wie van data nieuwe relevanties weet te maken.’ Data gaat een steeds belangrijkere rol spelen in de maakindustrie van de toekomst. Business Intelligence heeft de laatste jaren enorme ontwikkelingen doorgemaakt. En die ontwikkeling is nog lang niet klaar. Bedrijven blijven continu innoveren op het gebied van data & analytics om zo tot nieuwe inzichten te komen. Deze inzichten leveren niet alleen een efficiëntere bedrijfsvoering op, maar ook inzicht in hoe de klant beter, persoonlijker en tijdiger geholpen kan worden.

Business Intelligence is een continu proces waarmee organisaties op gerichte wijze data verzamelen/registreren, analyseren en de daaruit resulterende (voorspellende) informatie en kennis in besluitvormingsprocessen toepassen om de organisatie en haar prestaties substantieel te verbeteren.

Een bedrijf dat morgen succesvol wil zijn, moet vandaag data verzamelen, en met die data relevante oplossingen voor de klant bedenken.

iAnalytics heeft zowel ervaring in de Business Intelligence tools Microsoft Power BI als Qlik Sense.

MICROSOFT POWER BI

Microsoft Power BI is een interactieve datavisualisatie tool die organisaties helpt om datagedreven beslissingen te nemen. Power BI combineert data uit zowel interne als externe databronnen zoals ERP- en CRM systemen maar ook online bronnen als Google Analytics en Facebook. De gecombineerde data wordt weergegeven in een gebruiksvriendelijk dashboard waarbij de belangrijkste KPI’s worden uitgelicht. Zo kun je eenvoudig bedrijfsprocessen monitoren en verbeteren.

iAnalytics heeft speciaal voor maakbedrijven diverse rapporten, dashboards en apps ontwikkeld, waarmee de organisatie data-gedreven beslissingen kan nemen.

Wil je weten hoe dit eruit ziet en wat dit kan betekenen voor jouw organisatie?

Kijk dan snel op de demopagina voor een real-time, interactieve demonstratie!

Bezoek de interactieve demo-pagina
QLIK SENSE

Qlik Sense is een self-service datavisualisatie oplossing waarmee iedereen in jouw organisatie eenvoudig en snel dynamische dashboards en statische rapporten kan maken.

Met Qlik Sense zorgt iAnalytics ervoor dat jouw informatie effectief, intuïtief en aantrekkelijk gepresenteerd wordt in dashboards die gebruikt kunnen worden door de gehele organisatie.

Ridder iQ Maatwerk

Waar we in de toekomst zien dat er meer en meer data gegenereerd wordt, komt het belang van een goed ERP-pakket ook om de hoek kijken. Je hebt als maakbedrijf een centraal systeem nodig waar al die data in opgeslagen wordt. Anders raak je het overzicht kwijt. Koppel je dit dan met een Business Intelligencetool? Dan heb je een gouden combinatie in handen! Waar ERP de processen stroomlijnt en overzicht creëert, geeft Business Intelligence je inzicht in de informatie die vrij komt uit die processen.

Omdat iAnalytics ontstaan is vanuit de praktijk, weten zij als geen ander dat elke organisatie zijn eigen, specifieke (productie)processen kent. Processen die cruciaal zijn in de dagelijkse, operationele bedrijfsvoering. Processen die je eveneens via het centrale ERP-systeem wilt laten lopen, zodat de data goed geregistreerd wordt én dit eenvoudig te koppelen is aan de Business Intelligencetool.

Ridder iQ biedt de krachtige mogelijkheid om je specifieke bedrijfs- en productieprocessen te integreren.

Een simpele, maar doeltreffende manier om er achter te komen óf, en hoeveel specifieke bedrijfsprocessen je organisatie kent? Tel dan het aantal Excel-bestanden dat in de dagelijkse bedrijfsvoering gebruikt wordt. Wordt het niet tijd om deze processen te integreren in Ridder iQ?

iAnalytics heeft inmiddels diverse modules voor klanten in de maakindustrie ontwikkeld, waarmee specifieke bedrijfsprocessen geïntegreerd zijn in Ridder iQ:Waar we in de toekomst zien dat er meer en meer data gegenereerd wordt, komt het belang van een goed ERP-pakket ook om de hoek kijken. Je hebt als maakbedrijf een centraal systeem nodig waar al die data in opgeslagen wordt. Anders raak je het overzicht kwijt. Koppel je dit dan met een Business Intelligencetool? Dan heb je een gouden combinatie in handen! Waar ERP de processen stroomlijnt en overzicht creëert, geeft Business Intelligence je inzicht in de informatie die vrij komt uit die processen.

Omdat iAnalytics ontstaan is vanuit de praktijk, weten zij als geen ander dat elke organisatie zijn eigen, specifieke (productie)processen kent. Processen die cruciaal zijn in de dagelijkse, operationele bedrijfsvoering. Processen die je eveneens via het centrale ERP-systeem wilt laten lopen, zodat de data goed geregistreerd wordt én dit eenvoudig te koppelen is aan de Business Intelligencetool.

Ridder iQ biedt de krachtige mogelijkheid om je specifieke bedrijfs- en productieprocessen te integreren.

Een simpele, maar doeltreffende manier om er achter te komen óf, en hoeveel specifieke bedrijfsprocessen je organisatie kent? Tel dan het aantal Excel-bestanden dat in de dagelijkse bedrijfsvoering gebruikt wordt. Wordt het niet tijd om deze processen te integreren in Ridder iQ?

iAnalytics heeft inmiddels diverse modules voor klanten in de maakindustrie ontwikkeld, waarmee specifieke bedrijfsprocessen geïntegreerd zijn in Ridder iQ:

DIGITALE MEETRAPPORTEN MODULE

Moe van het iedere keer opnieuw opstellen van meetrapporten? Bekijk de module ‘digitale meetrapporten’ om deze slechts eenmalig in te hoeven voeren in Ridder iQ.Moe van het iedere keer opnieuw opstellen van meetrapporten? Bekijk de module ‘digitale meetrapporten’ om deze slechts eenmalig in te hoeven voeren in Ridder iQ.

Bekijk video!
NCR-MODULE (AFWIJKINGENREGISTRATIE)

Registreer, communiceer, monitor en volg afwijkingen effectief op. Gebruik de data vervolgens om deze in BI te analyseren om het productieproces te verbeteren!Registreer, communiceer, monitor en volg afwijkingen effectief op. Gebruik de data vervolgens om deze in BI te analyseren om het productieproces te verbeteren!

Bekijk video!
ATTESTEN MODULE (CERTIFICATEN BEHEER)

Vereisen uw klanten kwaliteitsdocumenten die ieder order terugkeren, zoals bijv. materiaal-attesten of andere kwaliteitsdocumenten? Bekijk hoe met deze module enorme efficiëncywinsten bereikt kan worden.Vereisen uw klanten kwaliteitsdocumenten die ieder order terugkeren, zoals bijv. materiaal-attesten of andere kwaliteitsdocumenten? Bekijk hoe met deze module enorme efficiëncywinsten bereikt kan worden.

Bekijk video!
MODULE BEHEER MEETMIDDELEN

Beheer uw meetmiddelen in Ridder iQ; monitor en trigger tijdige calibratie van de meetmiddelen.Beheer uw meetmiddelen in Ridder iQ; monitor en trigger tijdige calibratie van de meetmiddelen.

Bekijk video!
MODULE PREVENTIEF ONDERHOUD

Hou het machinepark in optimale conditie en creëer minimale machine stilstand door preventief onderhoud te plannen en storingen te registreren.

Bekijk video!
OVERALL EQUIPMENT EFFECTIVENESS (O.E.E.)

Wilt u real-time informatie over uw machines door uw machines te koppelen aan Power BI in combinatie met Ridder iQ? Wilt u registreren en monitoren hoe hoog uw machinestilstand is? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!

Neem contact op!
QRM – QUICK RESPONSE MANUFACTURING

Een veelgeprezen methodiek in de maakindustrie is QRM. De methodiek focust zich op het terugdringen van wachttijden (white spaces).

iAnalytics heeft in Power BI een QRM-dashboard ontwikkeld om wachttijden zichtbaar te maken, zodat doorlooptijden gereduceerd kunnen worden.

Neem contact op!
..EN MEER..

Bekijk de demo-pagina of neem contact op om de automatiseringswensen te bespreken.

Bezoek de interactieve demo-paginaNeem contact op

Process Mining

Process Mining is een techniek om het verloop van bedrijfsprocessen in kaart te brengen en te analyseren. Kwantitatieve data wordt ingevoerd, die uit de beschikbare systemen en applicaties gehaald word.

De meeste systemen houden iedere geautomatiseerde of manuele handeling (een ‘event’ genoemd) die in het systeem wordt verricht bij in een digitaal logboek. Zie het als digitale vingerafdrukken die het systeem registreert. In deze ‘event logs’ staat normaliter beschreven op welk tijdstip een bepaalde handeling is uitgevoerd en op welke order of case deze betrekking heeft. Soms wordt ook gelogd wie de handeling heeft uitgevoerd en hoe lang de handeling duurde.

Met behulp van een Process Mining module, ontwikkeld in Power BI, worden de eventlogs van een groot aantal casussen gecombineerd om overzichtelijk in kaart te brengen hoe het gangbare proces eruitziet, maar ook wat de afwijkingen ten opzichte van de ‘happy flow’ (het proces zonder verstoringen, welke normaal gesproken vastgelegd is in een handboek) zijn. Dit kunnen afwijkingen zijn in termen van tijd, resultaat of de volgorde van handelingen. We bekijken een proces dus vanuit het perspectief van data.

Wat is dan de toegevoegde waarde ten opzichte van BI-dashboards?

BI-dashboards geven informatie over de uitkomst van processen – bijvoorbeeld in de vorm van KPI’s -, terwijl Process Mining informatie geeft over het verloop van processen.

Een erg waardevolle techniek om de processen effectief te kunnen verbeteren!

RIDDER iQ

iAnalytics heeft een module ontwikkeld voor Ridder iQ gebruikers om acties van gebruikers automatisch vast te leggen (eventlogs). Daarmee ontstaat de input voor de Process Mining module om het verloop van de processen zichtbaar te maken en te analyseren.

POWER BI

Power BI maakt het mogelijk om de kwantitatieve data te verwerken tot een gevisualiseerde procesflow, waarin het verloop van de bedrijfsprocessen tot op detailniveau inzichtelijk wordt.

Wat klanten en relaties zeggen over iAnalytics:

Een groot compliment voor je professionele hulp. De stappen die we nu aan het zetten zijn geven een enorme tijdswinst en veel minder kans op fouten, een duidelijkere en eenduidigere manier van werken binnen ons bedrijf. Ook om alles ‘op te hangen aan Ridder’. Alles bij elkaar op één plek scheelt enorm veel zoekwerk.

Arno Wendrich, CEO

Habets Industrial Components & Surface Technologies

www.habets.nl

Ik heb tussendoor alvast een beetje de BI rapportages getest, maar je hebt er echt iets moois van gemaakt!
Complimenten, erg knap.

De BI rapportages hebben direct al een meerwaarde, omdat we veel specifieker kunnen inzoomen op details.

Björn Hermanussen, Operationeel Manager

DJS Hekwerken en Toegangstechniek

www.djshekwerken.nl

Ziet er weer prachtig uit, heel erg goed om te zien dat je de data zo makkelijk kan analyseren met een pragmatische tool! 

Absolute meerwaarde voor de maakindustrie.

Laurens Verbree,
Head of Sales

ECI Software Solutions B.V.

www.ecisolutions.com

Contact

Wil jouw organisatie processen optimaliseren door van beschikbare data waardevolle informatie te maken? iAnalytics ondersteunt je hier graag bij.
Ook voor een vrijblijvende kennismaking en een kop koffie, neem gerust contact met me op.

René van Raaij
Eigenaar iAnalytics B.V.
Postadres: Oploseweg 9C, 5825 HM Overloon
Bezoekadres: Zuster Bloemstraat 20, 5835 DW Beugen
+31 (0)6 12 15 63 11
R.vanRaaij@iAnalytics.nl

[.]